Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007

53ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2008

Το Τμήμα Προγραμμάτων Τηλεόρασης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου ανακοινώνει την πρόθεση του να συμμετάσχει στον 53ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2008 που θα διεξαχθεί στις 22 και 24 Μαϊου 2008 στο Βελιγράδι.

Για την επιλογή της Κυπριακής Συμμετοχής το Τμήμα Προγραμμάτων Τηλεόρασης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου προκηρύσσει Διαγωνισμό με όρους που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από το Τμήμα Προγραμμάτων Τηλεόρασης στο τηλέφωνο 22-862416 ή από την ιστοσελίδα του ΡΙΚ κάνοντας κλικ εδώ.

Τελευταία ημέρα αποστολής των συνθέσεων ορίζεται η 15η Νοεμβρίου 2007.

5 σχόλια:

Μανώλης είπε...

Μπράβο παιδιά! Πολύ καλή προσπάθεια από το ΡΙΚ που επιτέλους μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε και να σχολιάζουμε τα προγράμματα. Εύχομαι ότι καλύτερο και στη Γιουροβίζιον με ΡΟΚ ... ΡΟΚ και δυνατό χορευτικό .... 4-5 άτομα στη σκηνή!

MinusTV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
MinusTV είπε...

Τα συγχαρητήρια μου και πάλι στον CyBC Webmaster, και γενικά στο ΡΙΚ για την σπουδαία αναβάθμιση γίνεται στην διαδικτυακή -και όχι μόνο- ταυτότητα του. Μην ξεχνάμε πως ήταν κάποτε η ιστοσελίδα του ΡΙΚ (http://tinyurl.com/2y5enk). To πρόβλημα με το ΡΙΚ είναι ότι δεν διαβάζουν τα e-mails που τους στέλνω!!!

Ελπίζω αυτό το blog να είναι η επίσημη πηγή για ειδήσεις σχετικά με την eurovision 2008, με αποκλειστικές πληροφορίες, βίντεο από τα promo tours κλπ.

Εγώ για την συμμετοχή μας επιλέγω ελληνικό ροκ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε εκεί στο ΡΙΚ είναι ότι, ο μόνος λόγος που πατώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι επειδή οι συμμετοχές μας δεν έχουν ίχνος από την ταυτότητα μας και δεν πείθουν κανένα.

Οι ξένοι δεν είναι χαζοί. Γνωρίζουν ότι ουδεμία σχέση έχει η κουλτούρα μας με τα ηλεκτροποπ του Κοργιαλά και τις χολλυγουντιανές μπαλάντες της Αρτάνι.

Η Κύπρος πρέπει να εκπροσωπείται από τραγούδια λαϊκά και παραδοσιακά που αποδίδουν την αύρα της χώρας μας. Η Τουρκία και η Ελλάδα κέρδισαν με τέτοια τραγούδια στο παρελθόν.

Θα μου πείτε, στείλαμε τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου να πει τσιφτετέλι-ποπ το 2005 και έφερε άσχημα αποτελέσματα. Θεωρώ όμως τη συγκεκριμμένη συμμετοχή θύμα μιας κάκιστης χορογραφίας και δεν μου φταίει το τραγούδι για το κακό αποτέλεσμα.

Θεωρώ πως ένα χασάπικο ή ζεϊμπέκικο θα έφερναν τα πάνω κάτω στο διαγωνισμό και απορώ γιατί εμμένουμε σε είδη μουσικής που δεν μας αντικατοπτρίζουν καθόλου.

Έμαθαν και οι Κυπραίοι ξαφνικά το Χιπ-χοπ και το ροκ! Είχανε και στο χωριό τους τέτοια είδη; Ακούστε με και δεν θα χάσετε, παρακολουθώ τον διαγωνισμό απο το 1982 και αισθάνομαι ότι γνωρίζω κάποια πράγματα.

Αναθέστε σε κάποιον συνθέτη παλιάς σχολής τη συγγραφή ενός γλυκού, αμηγώς λαϊκού τραγουδιού και θα με θυμηθείτε...

Απολογούμαι που τα γράφω εδώ, αλλά δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ για τις εισηγήσεις μου. Ελπίζω να μην διαγράψετε το μήνυμα μου, αν και ανώνυμο! :)

Ανώνυμος είπε...

Η new wave μουσική ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να μεταφραστεί σε νέο κύμα! Έλεος!